|  | 

| Szerző | Üzenet |  

| Radzsbi | 

|   Elküldve:  kedd okt. 16, 2012 10:04 pm  |  |  
		| 

| Bója kerülgető |  |  |  Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm
 | 

| Ha alászedve dől, az az utánfutás miatt van. Ha az axinál is, ha vizszintben van a kardánbehajtás, akkor az is dől. Ugyanígy. Na jó, nem ugyanígy, de hasonló: Axinál csak az autó hosszanti függőleges síkjában dől hátrafelé az alátekeredés tengelye, míg a mercinél befelé is dől ugyanez a tengely.(Az nincs függőleges síkban.) Asszem. Ha ezzel most nem segítettem, majd megmutatom...  

|  |  
		|    |   |  |  |  

| Latya | 

|   Elküldve:  szer. okt. 17, 2012 6:17 am  |  |  
		|  | 

| Így...THX Kormányszőg +1-2° a gyárihoz  képest, Függőleges dőlés szög 10-12% fordulási irányban. Kíváncsi leszek mit csinál        Radzsbi neked mennyit "tartanak szét" az első kerekek ?  A hátsókkal játszottál valamit vagy az alap ?  Ott összetartásról hallottam de még nem értem a miértjét..... Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;

|  |  
		|    |      |  |  |  

| Döncy | 

|   Elküldve:  szer. okt. 17, 2012 7:21 am  |  |  
		| 

| Sziklamászó |  |  |  Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm
 | 

| A hátsó összetartás az egyenes futás miatt kell. Trialnál nem feltétlen számítanak ezek a dolgok, ilyesmiknek nagy sebességnél van jelentősége.

-Döncy-

|  |  
		|    |   |  |  |  

| Radzsbi | 

|   Elküldve:  szer. okt. 17, 2012 12:09 pm  |  |  
		| 

| Bója kerülgető |  |  |  Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm
 | 

| Triálnál is jól jöhet az összetartás /ha pl oldalra csúszna le a kocsi fara/, mert a terhelt kerék összetart, és így feljebb tuszakolja azt. (Ugye ez él gyorsabb, főleg versenyautózásnál sima oldalterhelésben is, így nehezebben tör ki a kocsi hátulja, mindig egyenes felé igazítja, 1:1 hétköznapiban pedig minimális az érték, hogy a csapágyakat befeszítve, azok holtjátékának felesleges hatásait minimalizálják, stb...)A bibi, hogy mi sokat tolatunk, így ebben az esetben széttartássá módosul a dolog, és pont ellentétes hatást érsz el vele. (Ergo nem hogy csak lecsúszik a farod a rézsűn, hanem még arra is próbál menni a kerék...)

Az elejével azért csak óvatosan /ami az utánfutást illeti/, mert így tök jó akkor, ha a kerék éppen felkap egy sziklára, kevésbé teszi magát a kocsi a kormányzáskor jobbra-balra. Viszont ha csak szimplán vízszintes paccon állsz, vagy ha a kerék hátsó része kap fel éppen valahova, és úgy kormányzol rá (ami egy kapupár között nem ritka) itt is ellentétes lehet a hatás... Dobálja magát a verda, lehet éppen a karóra. :S
 Persze ha ezt kordában tartod, és már előre tudod, hogy bármely kormánymozdulat adott talajon merre mozdítja majd a kocsit, akkor előny is lehet.

Nekem a széttartásom szerintem 4-5° körüli a Jeep-en, ránézésre. De véghelyzetben Ackermann még mindig távoli..., meg már a rugó is csak útban van.

És ez az alváz miféle lészen?

|  |  
		|    |   |  |  |  

| Latya | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 7:29 pm  |  |  
		|  | 

| Körbesassoltam 2'2 ügyben odaát.. Hát nem a wrajt tetszik még most se de ez az 1:5 - 1:6 os méretű főképpen WJ tálé rendben van        http://www.rccrawler.com/forum/large-scale-rigs/389205-hillbilly-willys.html valami GIJoe autóból építik... jövőre egy tálé 2,2 ???             Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;

|  |  
		|    |      |  |  |  

| Latya | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 8:16 pm  |  |  
		|  |  |  
		|    |      |  |  |  

| Leowrc | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 8:32 pm  |  |  
		| 

| Off-road Mester |  |  |  Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm
 | 

| HiEz már beteg méret táléra. A wraith még belefér, no de ez?!

Üdv: Leo
 _________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10  Jeep JK,  SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru,  - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 

|  |  
		|    |   |  |  |  

| Latya | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 8:34 pm  |  |  
		|  | 

| 50% wraitból építik, nézz körbe kint a  	Large Scale Rigs (15 Viewing)   topikban  sztem  wraith szerű méret... szerintem

Üdv
 L Atya

Custom Builder HRCCT Co.
 __________________________________________________________________________________
 Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ;
 JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;

|  |  
		|    |      |  |  |  

| Leowrc | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 8:38 pm  |  |  
		| 

| Off-road Mester |  |  |  Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm
 | 

| Az lehet. De!Azt elfelejted, hogy a gyári felni nem ennyire offszet-es és a váz sem ér ki a kerekekig. Ebben a formában nekem már túl nagy. A többi autóm mellett egy monstrum lenne. Nálam nincs helye.
 Üdv: Leo
 _________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10  Jeep JK,  SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru,  - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 

|  |  
		|    |   |  |  |  

| Latya | 

|   Elküldve:  kedd okt. 23, 2012 8:40 pm  |  |  
		|  | 

| hát az 1:6 az már nagyautó az igaz...         Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;

|  |  
		|    |      |  |  |  |  |  

| Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég |  |  |  
	|  |  | Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
 Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
 Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

|  |  |