| Szerző | Üzenet | 

| Latya | 

|   Elküldve:  vas. márc. 25, 2012 2:56 pm  |  | 

|  | 

| Fero75 írta: A sztirolból készült karosszériák és kiegészítők fényezésénél használtok valami műanyag alapozót,vagy csak simán mehet rá a festék?Ki milyen festéket használ?
 Ez nálam attól függ hogy alakult a kasznizás Ha sok helyen tapaszozok (3M acryl paszta) akkor egy szép fényezésnél előtűnhet a gittelési folt. akkor nem árt de mivel használt tálé autókat gyártok azoknál nem számít ha kissé foltos az alap...  az is megesik ha becsiszolom 1000 körüli kockával az egészet a festés után nyoma sincs mint ahogy Leo  is írja. Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;

|  | 

|    |      | 
	|  | 

| Döncy | 

|   Elküldve:  pén. dec. 06, 2013 1:18 pm  |  | 

| 

| Sziklamászó |  |  |  Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm
 | 

| Üdv, Ma jártam az Auchan-ba (gyengébbek kedvéért, a madaras Tesco    ), ezt sikerült akciósan találni:  Darabja 89 .-Ft.     _________________
 -Döncy-
 duchony.zoltan@gmail.com
 Telenor/354-2873

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Dani | 

|   Elküldve:  csüt. jan. 09, 2014 1:39 pm  |  | 

| Csatlakozott: csüt. jan. 09, 2014 1:16 pm
 | 

| Sziasztok! Új vagyok ebben a témában, de lelkes próbálkozó    Átolvastam az itt található összes információt a sztirol építéssel kapcsolatban és hamarosan neki is állok gyakorolni, majd idővel építeni szeretnék egy saját bódét. Lenne néhány kérdésem, melyekre tapasztalat hiányában várnám Tőletek a válaszokat. Milyen vastagsággal érdemes kezdenem, 1mm vagy 2mm? A későbbiekben melyikből érdemes karosszériát építeni? Azt olvastam, hogy melegítve formálható a sztirol. Miután kihűlt meg is őrzi a kialakított formáját, nem akar "visszaegyenesedni"? Egy adott karosszéria méretezett rajzát minden esetben magatok csináljátok vagy lehet támaszkodni a neten fellelhető gyári rajzok arányosított változatára? Első körben ezekre lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a válaszokat, illetve minden jó tanácsot, amire egy kezdőnek érdemes odafigyelnie. Dani_________________
 Axial SCX10

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Latya | 

|   Elküldve:  csüt. jan. 09, 2014 1:50 pm  |  | 

|  | 

| Halipapi
 Vastagság : az 1mm könnyebb de komolyabb szerkezetű karosszérián elengedhetetlen a 2mm vastagságú
 Melegítés : nem lesz utána rugalmas, sőt kissé üvegesebb és "törékenyebb" ahol lehet inkább natúr hajlítunk hő nélkül.
 Rajz : én spec. mind magam méretezem

Üdv
 L

|  | 

|    |      | 
	|  | 

| Dani | 

|   Elküldve:  csüt. jan. 09, 2014 4:48 pm  |  | 

| 

| Köszi!Ezt nem igazán értem: hő nélkül is hajlítható? Nem volt még a kezemben az anyag, azért nem vágom.

Dani

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Latya | 

|   Elküldve:  csüt. jan. 09, 2014 5:43 pm  |  | 

|  | 

| elkezded hajlítgatni és megtapasztalodpróba..
 Üdv
 L

|  | 

|    |      | 
	|  | 

| Dani | 

|   Elküldve:  pén. jan. 10, 2014 8:55 am  |  | 

| 

| Oké, nyilván az lesz az igazi, ha már fogom. Hétfőn érkezik is 1-1 tábla 1mm, illetve 2mm vastag sztirol a pantontól, aztán indulhat a faragás.Dani

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Dani | 

|   Elküldve:  kedd jan. 21, 2014 5:09 pm  |  | 

| 

| Üdv!Elkezdtem a munkát, kezdek ráérezni a minkéntjére. A kellékeim egyelőre nem olyan profik, mint nektek, de azért tudok dolgozni az anyaggal. Ha elakadok, kérdésem lesz felteszem.
 Dani

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Döncy | 

|   Elküldve:  szomb. feb. 22, 2014 11:40 am  |  | 

| 

| Sziklamászó |  |  |  Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm
 | 

| _________________
 -Döncy-
 duchony.zoltan@gmail.com
 Telenor/354-2873

|  | 

|    |   | 
	|  | 

| Emunem | 

|   Elküldve:  szomb. feb. 22, 2014 12:56 pm  |  | 

| 

| Pályabejáró |  |  |  Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm
 | 

| Döncy írta: Ugye, én is pont tegnap néztem, videón olyan egyszerűen megy neki...    De az a kis "csiszolóműhely", az odavág.   _________________
 Üdv: Emunem

Minden lehetséges...

VRX Blade 10T / Piros rettenet
 Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna
 Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project
 2,4GHz / Póráz

|  | 

|    |   | 
	|  | 
	|  |